Micul Baron

De ce ți-e frică, de aia nu scapi

29 ianuarie 2016

Făgă de la Constanța plânge și se plânge. De frica DNA. „Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat, în această seară, în timpul unei intervenții în cadrul emisiunii Reporter Special de la Neptun TV, că funcționarilor primăriei le este teamă de Direcția Națională Anticorupție. Mai mult, întrebat dacă personal resimte o presiune din partea procurorilor DNA, primarul a precizat: în mod evident. Decebal Făgădău a făcut declarațiile în contextul în care Constanța ar putea fi acoperită de gunoaie din cauza faptului că societatea de salubritate a orașului, Polaris, nu a mai fost plătită de două luni.”

În viață, una dintre lecțiile cele mai importante pe care le învățăm încă de când suntem copii, este că „fix de ceea ce îți este frică, de acel lucru nu scapi”. Paradoxal și ironic, nu? Ei bine, ținem să îi readucem aminte vicelui de la Constanța, că scenetele în care joacă în contextul episodului Polaris ar putea să îl curețe definitiv. Dragă domnule Făgă, disperarea ta se simte de la distanță mare. Situația ta începe să pută și, sinceri să fim, ne este teamă că nu te va mai spăla nicio stratagemă de doi rahați. Poate că, de data aceasta, chiar a venit momentul să spui lucrurilor pe nume. Atât cât mai ai timp. Să nu zici că nu te-am avertizat.

Cât despre gunoiul din Constanța, cred că am mai vorbit și cu alte ocazii:

„335 de milioane de euro valorează contractul privitor la gunoiul din Constanța. O sumă frumoasă foc și absolut justificată, dacă ne uităm pe străzile urbei. Dai un ban, dar măcar ești sigur de calitatea zoaielor de pe trotuarele tale. Nu sunt zoaie gri și prăfuite ca la București. Sunt viu colorate, de la portocaliu la roșu și chiar turcoaz. Au miros dulceag-întepător, care odată intrat în nări va refuza să mai părăsească mediul nasului tău. Să știți că nu multe orașe se pot mândri cu o coloratură la fel de bogată pe străzi precum are Constanța. Se simte că treaba este făcută de profesioniști. „În acest ritm, Constanța va avea onoarea să candideze în 2021 la titlul de capitală europeană a culturii bacteriilor”, ne-au transmis specialiștii din domeniu, sub protecția anonimatului. București? Aiurea. Cluj? Glumiți. Iași? Nicio șansă. Sibiu? Doar o întâmplare. Constanța va fi adevăratul portdrapel al României peste hotare!”. Continuarea, aici.