Micul Baron

Bombă în Caransebeș, Marcel Vela are dosar penal?

2 octombrie 2015

Datorită primarului Marcel Vela, de la o vreme încoace, în Caransebeș apar tot felul de bombe pe care le punem numai pe seama soartei crude și a aburilor puterii, a abuzurilor favorizate de un comportament apropiat de penal.

Toate acestea sunt singurele explicații pentru o întâmplare nefericită ce n-am reușit s-o elucidam, până la capăt, în pofida eforturilor noastre și asta datorită faptului că Marcel Vela are o înalta protecție de natură politică în fața căreia justiția tace. Conform informațiilor noastre, venite din partea unor persoane avizate, dar și a mass-mediei din judetul Arad, ce vorbesc despre transpunerea în fapte a unui comportament penal dezlănțuit în padurile tenebroase de la Săvârșin.

Astfel, la începutul lunii august, linistea pădurii de la Săvârsin – judetul Arad, a fost tulburată de împuscături. Apelul unui localnic catre serviciul de urgenta 112 i-a alertat pe polițiștii ce într-un final au surprins in flagrant trei braconieri. Armele faptașilor au fost confiscate și printre respectivii autori a fost identificat un avocat din Caraș Severin.

Aceste fapte au ajuns la urechile noastre iar cercetările ulterioare, plus informațile primite, ne-au creionat o situație explozivă pentru Municipiul Caransebeș. Primarul municipiului, Marcel Vela, poate avea dosar penal pentru braconaj iar alături de el banuim că se află avocatul Lucian Cristian Toader și comerciantul Cristian Stepanescu!

Încă o dată subliniem faptul că avem fragmente de informație și că în pofida eforturilor noastre, nu am reușit să obținem date oficiale. De mai mult de două saptămâni ne-am adresat în mod legal reprezentanților politiei arădene iar dupa recepționarea confirmării de primire polițiștii ”tac ca peștii”. Mai exact spus am solicitat informațiile necesare de la purtătorul de ”palavre” (dacă așa doriți) din Inspectoratul de Poliție al Judetului Arad. Cu toate că legea are precizări exprese privitor la prezentarea informațiilor catre public și mass-media, de la Arad nu se aude nimic.

– Ba, ”nenea chestorul”, ai auzit și știi și matale ce se spune despre Marcel Vela că e omul fostei securitati!… Deci îți este frică, faci drepți cât ai fi de chestor (adica fost general) și nu suflii o vorbă! Ascunde cineva faptele în județul Arad, mușamalizează cumva, cineva acțiunile penale ale unui potentat politic? Lasă bre, ”nene chestore”, cascheta aia jos că n-o mai pui în cap din cauza mirosului…

Absența totală a oricarui răspuns venit din partea IPJ Arad, în fond, nu face decât să întărească bănuiala că Marcel Vela a fost prins în pădurile de la Săvârșin facand braconaj. Uite așa poate să ajungă, din mare ”baron local” un mic infractor de drept comun ce va locui o vreme pe la ”Popa Șapcă” împreună cu toți găinarii banatului.

Cum credem că există o doză foarte importantă de adevăr îi rugăm pe toți cei ce au cunoștintă despre eveniment să ne contacteze pentru ca împreună să așezăm lucrurile pe făgașul corect și legal.

Pe Băsescu, Năstase, Iliescu, Frunzăverde și pe Mazăre îi cercetam prin diverse dosare penale dar pe Marcel Vela, NU. Ma rog, este doar o aparență, anumite zvonuri din ultima perioadă, vorbesc de faptul că primarul din Caransebeș are frecvente drumuri la DNA. Nu știm de ce dar o sa aflam noi, poate nu se duce doar la o cafelutză mica fără cogniac… Mă rog, merge și cu cogniac, în fond e primar!

Daca zvonurile despre faptul că primarul Marcel Vela are tot mai multe drumuri pe la DNA se confirmă încercăm și noi să lamurim măcar o parte dintre mistere, eventual să mai scotem unul la iveală!

Concret, după cum spune presa din județul Arad, printre cei surprinși facând braconaj se găsea un avocat din județul Caras Severin. În aceasta situație, nu putem să înțelegem cât și ce tupeu incredibil trebuie să aibă un om pentru a merge vreo 300 de Km. să facă braconaj într-o zonă necunoscută în care nu ai niciun prieten!?

Vă spun eu, avocatul ăla nu era nebun să meargă la braconaj tocmai ”la dracu’ cu carți”! Datorită prevederilor legii, fapta respectiva se sancționează foarte dur, iar dacă îl faci trebuie să ai unele legături pe terenul de vânătoare. Trebuie sa ai în spatele tău un ”voinic politic” care să te protejeze, mai ales că faptele s-au petrecut în pădurile statului și nu în unele private.

Dacă vă întrebați cine este primarul Marcel Vela nu are rost să mai facem prezentări, e politician, e ”baron local” și are ”pile” chiar la București. Este coleg în PNL cu o gramadă de politicieni și banuim ca putea fi invitat la Săvârșin de vreun alt politician local, nu degeaba îl cunoaște pe Klaus Johannis, pe Alina Gorghiu. Motiv pentru care nu m-aș minuna prea mult să poată mușamaliza împușcarea unui mistreț, daca este cazul, de exemplu.

Ceilalți doi posibili autori ai braconajului sunt avocatul Lucian Cristian Teodor, baroul Caransebeș, iar acesta este la rândul lui tot o persoană controversată dupa ce a fost acuzat de înșelăciune și dat în judecată de omul de afaceri Ion Pietraru din București. Din cate s-a scris în presă se pare că avocatul a încasat sume de bani de la bucureștean, pentru plata unor taxe de timbru în cursul reprezentării acestuia la un un alt proces, dar pe care nu le-a achitat, însușindu-și banii respectivi.

Al doi-lea coleg de braconaj al primarului Marcel Vela, dacă toate informațiile se confirmă, poate fi comerciantul Cristian Stepanescu. Respectivul intreprinzator este chiar patronul de la Abatorul Stauber SRL – Caransebeș, personaj despre care avem mult mai puține informații. Puține informații dar toata lumea a auzit ca are propriul faliment pe cap dar și ca este un foarte apropiat amic al edilului caransebeșan.

Personal nu inteleg rostul vânătorii, placerea uciderii, pe care orice om normal o considera barbară atâta timp cât nu mai reprezintă sursa de hrană zilnică a oamenilor și asta de foarte multe secole. La banii pe care îi câștigă un primar în zilele noastre cred că își poate asigura alimentația necesară indiferent cat de pofticios este. Magazinele din oraș sunt bine aprovizionate iar motivul pentru care totuși primarul este vânător, mă gândesc că poate ține chiar de carnea oferită de prietenul său la vânzare. Te pomenești că nu este chiar bună pentru consumul uman…

Încă o dată îngrijorator pentru viitorul urbei de pe Sebeș este faptul că primarul Marcel Vela și Cristian Stepanescu nu sunt novici în materie de vânătoare, ambii au mai avut probleme cu acest hobby și chiar excluderi din clubul de vânătoare din Comuna Constantin Daicoviciu – Județul Caraș Severin, club al omului de afaceri Iancu Hrelescu.

– În rest, ne lămurește cineva, ce mama glonțului face și DNA-ul ăsta, atâta timp cât se tot lauda că-i prinde pe infractori și corupți?

sursa: caransebesallert.ro