Micul Baron

Eliberarea Varanului este o rușine națională

18 iulie 2017

Știrea cu eliberarea lui Dan Voiculescu a fost primită cu resemnare de România și cu dansuri pe mese de Antena 3. Unul dintre cei mai mari infractori pe care i-a avut țara asta în toată istoria ei va fi eliberat după ce a executata APROAPE o treime din pedeapsa de 10 ani primită în 2014. Nici măcar o treime, înțelegeți? Omul s-a stricat la burtă vineri și a început să se cace împrăștiat, fapt ce a condus la transportarea lui la Spitalul Universitar, acest lucru stârnindu-le milă, cel mai probabil, judecătorilor care au decis această rușine.

Altfel, ne-am obișnuit cum decurg lucrurile în România: privatizezi fraudulos institute? 3 ani! Furi 114 de milioane de euro!? 4 ani cu suspendare. Muti gardul 2 metri mai la stanga? 6 ani cu executare!!

Despre asta e vorba, oamenibuni. Despre țara lor, despre lumea lor, despre regulile lor, despre banii noștri în buzunarele lor. Este vorba despre același sistem bolnav și ticălos în care primează banul, slugărnicia, înșelătoria, interesul personal și furtul. Sistemul pe care îl promovăm de 27 de ani fără să ne pese. Locul unde unii dintre cei mai mizerabili jurnaliști din câți au existat vreodată (gâdea, badea & co.) dansează pe mese de bucurie că stăpânul a scăpat de bulău și că vor continua să își primească oasele la timp.

Păcat de noi, dar probabil că atât merităm.