Micul Baron

Maimuțica Geegee, așteptată înapoi la Zoo Jilava

22 august 2017

Cea mai cunoscută maimuță din sud-estul Europei, care răspunde la apelativul Geegee, poate intra din nou în cușca de la Zoo Jilava. Iată o știre/veste pe care ne-am dori-o adevarată. Să o tot auzim o dată la câtiva ani, ca zău că nu ne-am supăra.

După ce a fost eliberată din captivitate, maimuțica a început să facă ce a învățat toată viața: să arunce cu căcat în oameni și să tragă pârțuri în direct la tv. După ce a jurat că se pocăiește în nenumărate rânduri și după ce i-a jurat lui Dumnezeu că gata, s-a potolit, a dat-o iar de colț, că deh, or fi maimuțele inteligente, dar în comparație cu oamenii tot niște proaste rămân. Și așa a ajuns primata noastră să spună și să dreagă la televizor, în direct, cum l-a amenințat ea pe diretorul de la Zoo Jilava, într-un delir care o poate costa libertatea.

Pesemene că s-a obișnuit atât de mult acolo, încât nu mai poate sta departe de oole colegilor cimpanzei de celulă. Poate d-asta a făcut-o intenționat. Sau poate că e doar incredibil și irecuperabil de proastă/idioată/bătută în cap. Nu vom ști niciodată răspunsul, dar ni-l poate spune chiar ea, când vom merge să o vizităm după gratii.

Federația Sindicatelor din Administrația Nationala a Penitenciarelor a solicitat, luni, 21 august, conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor măsuri ferme în legatură cu amenințările pe care fostul detinut Gheorghe Becali, aflat în perioada de supraveghere după liberarea condiționată, a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava.

`Ex-deținutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 (ora 17.43) unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deținut, Victor Becali.

Considerăm că se impune sesizarea instanței de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea liberării condiționate, dar și a organelor de urmărire penală pentru infracțiunea de ultraj în formă calificată, fostul detinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor actiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane).

Acest demers se înscrie în programul de acțiuni sindicale care are în vedere, pe lângă îmbunătățirea condițiilor de lucru și eliminarea deficitului de personal, și întărirea cadrului instituțional și legal referitor la protecția personalului din penitenciare, și este justificat legal de prevederile art. 104 alin. (1) si (2) si art. 257 alin. (1) si (2) din Noul Cod Penal.`, se arată într-un comunicat de presă remis presei.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Constanţa, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. El a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.