Micul Baron

Ziua ”Zât” pentru Codruța

22 februarie 2018

Viața unui politician depinde de mulți factori care nu țin neapărat de activitatea propriu-zisă a acestuia. În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, care în teorie nu este un politician dar în practică s-a comportat întotdeuana ca unul veritabil, viața publică a fost parcă mai lungă decât ne-am fi închipuit. Mult mai lungă. De fapt, LCK a jucat un rol principal în România în ultimul deceniu și a surprins pe toată lumea prin capacitatea sa fantastică, de felină pisicoasă, de a cădea tot timpul în picioare, indiferent de cât de tare a zgâriat, pe cine a zgâriat și de la ce înalțime i s-a dat drumul. Parcă niciodată în cariera controversatului nostru personaj nu s-au întâmplat atâtea lucruri care, puse cap la cap, duc spre un singur deznodământ.

Astăzi, Tudorel Toader, ministrul Justiției, va prezenta un raport crucial pentru România: activitatea DNA-ului și eventuala propunere de revocare a LCK de la conducerea instituției. Aceasta este cea mai mare miză pentru PSD din ultimii muuulți ani. Ceea ce este pe cale să se întîmple acum (sau nu?) își va pune amprenta iremediabil asupra jocurilor politice din România următorilor 4-5 ani cel puțin. Așadar, miza este U.R.I.A.Ș.Ă..

Cel mai probabil, LCK va fi destuită. Dragnea nu poate scăpa încă o dată o oportunitate atât de mare. Pr și simplu nu are cum să dea cu piciorul visului umed al oricărui pesedist: trimiterea în istorie a celui mai mare dușman al partidului din ultimii 10 ani. La fel de probabil, se pregătesc mișcări de stradă și alte evenimente specifice. Și cel mai probabil, noi, cetățenii, din nou nu vom învăța nimic din asta.